2013-01-22 11:51:23• hírek • Póti Orsolya

Gyakorlatoznak az egészségügyisek

Hat hét gyakorlat után kezdik a II. félévet a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium egészségügyi posztliceális osztályaiban tanuló diákok. A gyakorlati órákra az iskolában kialakított a gyakorlóteremben, a Megyei Kórházban, a Járványkórházban és a Caritas Szervezet Házibeteg-gondozójában kerül sor - tudtuk meg Pataki Enikő igazgatónőtől.

Mintegy ötven diák kezdte el a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban zajló asszisztensképzést, melyet a 2012/2013-as tanév elején indított első alkalommal az iskola. A diákok a következő hat hétben gyakorlati órákon vesznek részt, melyeknek az iskolában kialakított gyakorlóterem, a Megyei Kórház, a Járványkórház és a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Házibeteg-gondozója ad majd otthont.

A gyakorlati képzésre összpontosító hetek után kezdetét veszi a II. félév az egészségügyi posztlicális osztályokban tanuló diákok számára is. „A második félévet egy szakmai kirándulással kezdik az általános asszisztensnek készülők" - mondta el Pataki Enikő.

A szakmai kirándulás helyszíne Marosvásárhely vagy Vásárosnamény lesz, ahol a kikapcsolódás mellett szakmai kérdésekre is választ kapnak a diákok.

Egyébként a képzéseket a következő szakemberek irányítják: dr. Láng László, a West Medica Klinika vezetője, dr. Kósa Attila, Átyim Pál kémia szakos szaktanfelügyelő, Vitéz Carmen, a Szatmárnémeti Caritas Szervezet házi beteggondozással foglalkozó osztályának koordinátora, Boga Katalin fizika tanárnő és három szakképzett asszisztens.

A diákoknak a gyakorlati képzés során szükségük lesz a román szaknyelvre, de az elméleti órák magyar nyelven zajlanak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: